Är du rädd för att lukta illa?

Är du rädd för att lukta illa?

Vill du skippa den vanliga deon och börja använda en naturlig deodorant istället? Men du är rädd för att lukta illa?

Vårt samhälle har lärt oss att man ska lukta så förbannat gott hela tiden. Så att ta steget och göra sig av med deon fullproppad med skitingredienser och börja naturligt kan kännas jobbigt.

En vanlig deo (antiperspirant) innehåller ett ämne som heter aluminiumklorid som täpper till porerna och stoppar svetten från att komma ut.

You can do it!
Det är naturligt att lukta men att lukta illa vill man ju inte. Det kommer ta ett par veckor innan kroppen ställer om sig och i perioder kan man lukta illa av olika orsaker.

Varför luktar man illa?
Det är inte svetten som luktar illa utan doften uppkommer när det växer bakterier i svetten och då kommer den klassiska svettlukten.

Egentligen är det inte så konstigt att bakterier trivs i våra armhålor. De trivs i basiska miljöer och eftersom vi duschar och tvättar oss med tvålar med högt pH-värde så är våra armhålor rätt basiska.

Du kan börja med att smörja på mer av din naturliga deo när du känner att det behövs men behöver du göra något extra så rekommenderar vi något av tipsen nedan:

- Äppelcidervinäger:
Torka armhålan med äppelcidervinäger och vatten. Äppelcidervinäger luktar rätt starkt så tänk på det om du väljer denna metod.
- Bikarbonat:
Blanda bikarbonat med vatten och några droppar eterisk olja, till exempel lavendel eller tree-olja, som är bakteriedödande och smörj in armhålan. Torka av efter en stund. Tänk på att testa först så att du inte är känsligt mot bikarbonat.
- Citron:
Skär en klyfta av en citron och gnugga i armhålan.

Lycka till!

 

Tillbaka till blogg