Bakade bönor kan ätas på många olika sätt, som till exempel på rostat bröd eller till pasta. En riktigt protein packad måltid. Så här kan du göra "baked beans"!
Ingredienser
- 1 stor lök, fint hackad
- 1 msk olivolja
- 800 g krossade tomater
- 2 dl torkade bruna bönor
- 0.5 tsk salt
- 1 msk strösocker
- 1 msk växtbaserat smör
Så här gör du
- Låt bönorna ligga i blöt i rikligt med vatten över natten eller ca 8 timmar.
- Koka bönorna i nytt vatten i drygt 30 minuter eller så lång tid de behöver.
- Häll en skvätt olivolja i en kastrull och stek löken.
- Häll i de krossade tomaterna och salt. Låt det småkoka i 20 minuter.
- Tillsätt de kokta bruna bönorna och strösocker.
- Låt småkoka ytterligare 10 minuter.
- Ta kastrullen från plattan och blanda i smöret.
- Ta ur 1 dl av bönröran och mixa i en matberedare. Lägg sedan tillbaka den mixade röran i kastrullen. Blanda. Detta ger en tjockare konsistens.
Enjoy!
