Ingredienser
2 dl belugalinser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk paprikapulver
Chiliflakes (om hetta önskas)
1 morot
400 - 800 ml krossade tomater
2 dl solrosgrädde (eller annan valfri grädde)
Penne pasta eller makaroner
- Skär morot och löken i bitar.
- Pressa vitlöken.
- Värm upp en stekpanna med olivolja.
- Fräs löken och vitlöken en stund, ta sedan i moroten.
- Låt paprikapulver fräsa med.
- Skölj belugalinserna och lägg i stekpannan. Blanda om.
- Höll över krossade tomater och 1-2 dl vatten.
- Koka upp vattnet till pastan och koka pastan.
-
Låt puttra på medelvärme i ca 25 minuter eller när linserna känns klara.
Häll på grädden gjord av solrosfrön mot slutet, rör om! - Häll på grädden gjord av solrosfrön mot slutet, rör om!