Beluga bolognese

Beluga bolognese

Ingredienser
2 dl belugalinser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk paprikapulver
Chiliflakes (om hetta önskas)
1 morot
400 - 800 ml krossade tomater
2 dl solrosgrädde (eller annan valfri grädde)
Penne pasta eller makaroner

  1. Skär morot och löken i bitar.
  2. Pressa vitlöken.
  3. Värm upp en stekpanna med olivolja. 
  4. Fräs löken och vitlöken en stund, ta sedan i moroten. 
  5. Låt paprikapulver fräsa med.
  6. Skölj belugalinserna och lägg i stekpannan. Blanda om. 
  7. Höll över krossade tomater och 1-2 dl vatten.
  8. Koka upp vattnet till pastan och koka pastan.
  9. Låt puttra på medelvärme i ca 25 minuter eller när linserna känns klara.
    Häll på grädden gjord av solrosfrön mot slutet, rör om!
  10. Häll på grädden gjord av solrosfrön mot slutet, rör om!

 

Tillbaka till blogg