• Mejla direkt till oss
  • Beluga bolognese

    Ingredienser
    2 dl belugalinser
    1 gul lök
    2 vitlöksklyftor
    1 msk paprikapulver
    Chiliflakes (om hetta önskas)
    1 morot
    400 - 800 ml krossade tomater
    2 dl solrosgrädde (eller annan valfri grädde)
    Penne pasta eller makaroner

    1. Skär morot och löken i bitar.
    2. Pressa vitlöken.
    3. Värm upp en stekpanna med olivolja. 
    4. Fräs löken och vitlöken en stund, ta sedan i moroten. 
    5. Låt paprikapulver fräsa med.
    6. Skölj belugalinserna och lägg i stekpannan. Blanda om. 
    7. Höll över krossade tomater och 1-2 dl vatten.
    8. Koka upp vattnet till pastan och koka pastan.
    9. Låt puttra på medelvärme i ca 25 minuter eller när linserna känns klara.
      Häll på grädden gjord av solrosfrön mot slutet, rör om!
    10. Häll på grädden gjord av solrosfrön mot slutet, rör om!