Cashewaioli

Här är ett av mina absoluta favoritrecept –aioli gjord på cashewnötter. Det är så lätt att göra och så gott att äta!

Receptet kommer från en av mina favoritkokböcker (Little Bird Organics) som jag hittade på mina resor genom Nya Zeeland. Jag hoppas att du älskar det lika mycket som jag!

Det här behöver du
2,5 dl cashewnötter (blötlägg dem i 2-4 timmar)
3 msk citronsaft
1 msk äppelcidervinäger
1/2 tsk salt
2 vitlöksklyftor, grovhackade
1 dl vatten
5 msk olivolja

Lägg cashewnötter i blöt i 2-4 timmar. Har du inte tid att blötlägga så länge kan du koka upp vatten och lägga cashewnötterna i det varma vattnet. Låt dem vara i 15 min. Skölj sedan de blöta cashewnötter. Lägg alla ingredienser utom olivolja i en matberedare och blanda tills du får en krämig och slät kräm. Häll i olivolja och blanda. Tillsätt mer vatten eller olja om aiolin är för tjockt.

Förvara i en glasburk i kylen i 7-10 dagar.

Kram

Sarah