Vi älskar kokos! Kokosflingor kan användas till mycket. Det går t.o.m att göra egen kokosmjölk av kokosflingorna. För ett år sedan hade vi aldrig ens tänkt den tanken att det var möjligt. Men nu känns det helt logiskt.
Det kan även vara tillsatser i kokosmjölk på burk därför är det toppen att det går att göra sin egna. Det är super enkelt! Kokos är glutenfritt och är en bra källa till järn, kalium, magnesium och fosfor.
Ingredienser:
200 g kokosflingor (ekologiska)
7 dl vatten
Så här gör du:
- Koka vattnet
- Häll vattnet över kokosflingorna i en bunke.
- Låt stå 1 timme eller tills det svalnar.
- Häll över i en matberedare och mixa ordentligt.
- Häll i en silduk/handduk och låt rinna av. Jag brukar använda en potatispress för att krama ut det sista.
- Häll upp kokosmjölken i en ren burk eller flaska.
- Ställ in i kylen. Det går även att frysa mjölken. Använd inom 5-7 dagar om den står i kylen men bäst att lukta/smaka för att vara på den säkra sidan.