Glutenfria teff & mandel pannkakor

Teff är en av de äldsta afrikanska kornen och tros ha varit en del av kosten i Etiopien för århundraden sedan. Mjölet är glutenfritt och innehåller mer protein, järn och kalcium jämfört med vanligt vetemjöl. Det är också rikt på mineraler som zink och magnesium. Här har vi ett gott och glutenfritt pannkaksrecept med teffmjöl och mandelmjöl.

Ingredienser:
1 dl teffmjöl
1 dl mandelmjöl
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
2 dl havremjölk
1 "chiaägg" (1 msk chiafrön + 3 msk varmt vatten)
Kokosolja (till stekning)

Så här gör du:
Gör chiaägget genom att röra 1 msk chiafrön tillsammans med 3 msk varmt vatten. Rör om väl och låt stå för att svälla i ca 15 minuter.

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt sedan havremjölk och vispa ihop. När chiaägget har fått svälla klart, rör du i det med pannkakablandningen.

Smält kokosolja i en stekpanna och häll i önskad mängd pannkaksblandning  och stek i 2-3 minuter på varje sida eller tills pannkakan fått fin gyllene färg.

Servera med frysta bär och lönnsirap.

1 sats ger 8 st medelstora pannkakor.

Enjoy!