Marsipan (vegansk)

Marsipan (vegansk)

Prinsesstårta är gott tycker vi! Men har du testat att göra din egna veganska marsipan? Det är superenkelt. Allt du behöver är mandelmjöl (eller mandlar), florsocker och vatten. Vill du färga den så kan till exempel använda spirulina för att få den gröna färgen. 

Ingredienser (300-400g marsipan)
250g mandelmjöl (alternativt hela mandlar som du kan mala själv)
150 g florsocker
1/2 tesked spirulina (för den gröna färgens skull)
2-3 msk vatten

Så här gör du
Blanda mandelmjöl, florsocker och spirulina i en bunke. Rör om. Börja med att hälla i hälften av vattnet (inte för mycket) och rör om. Du får testa dig fram hur mycket vatten du behöver. Tillsätt mer vatten om det behövs men inte för mycket så att den blir för blöt. Klart.

Förvara i en bra förvaringsburk kylskåpet i upp till 2 veckor.

För att göra tårtan i bilden behövde vi göra 1,5 sats av marsipanreceptet. Lycka till!

Tillbaka till blogg