• Mejla direkt till oss
  • Vegansk färs av gråärtor

     

    Gör din egna veganska färs av svenska gråärtor. Så gott och nyttigt samt du kan laga färsen utan att producera skräp av engångsförpackningar.

    Ingredienser:
    2 dl gråärtor
    1 dl solroskärnor
    1 dl havregryn
    3 msk olivolja
    1 msk sojasås
    1 msk vitlökspulver 
    Ev. 1 msk tacokrydda


    Så här gör du:
    - Blötlägg gråärtorna i vatten i minst 8 timmar, gärna över natten.
    - Koka dem tills de är mjuka.
    - Sätt ugnen på 175 C.
    - Lägg havregrynen och solroskärnor i en matberedare och mixa tills de är mindre bitar. Ha ett öga på matberedaren så att de inte blir en slät smet.
    - Häll över i en bunke.
    - Häll de kokta gråärtorna i matberedaren och mixa till små bitar. 
    - Blanda gråärtorna tillsammans med havregrynen och solroskärnorna. 
    - Blanda i olivolja, sojasås och vitlökspulver. Ev. tacokrydda om du vill ha taco känsla. Rör om.
    - Lägg allt i en ugnssäkerform och ställ in i ugnen i ca 20 min (175C).

    Färsen får en god och lagom hetta om du blandar i vår tacokrydda. Färsen är något torrare än köpt färdig färs. Den passar gott tillsammans med en god sås, som till exempel cashewaioli.