Vegansk färs av gråärtor

Vegansk färs av gråärtor

 

Gör din egna veganska färs av svenska gråärtor. Så gott och nyttigt samt du kan laga färsen utan att producera skräp av engångsförpackningar.

Ingredienser:
2 dl gråärtor
1 dl solroskärnor
1 dl havregryn
3 msk olivolja
1 msk sojasås
1 msk vitlökspulver 
Ev. 1 msk tacokrydda


Så här gör du:
- Blötlägg gråärtorna i vatten i minst 8 timmar, gärna över natten.
- Koka dem tills de är mjuka.
- Sätt ugnen på 175 C.
- Lägg havregrynen och solroskärnor i en matberedare och mixa tills de är mindre bitar. Ha ett öga på matberedaren så att de inte blir en slät smet.
- Häll över i en bunke.
- Häll de kokta gråärtorna i matberedaren och mixa till små bitar. 
- Blanda gråärtorna tillsammans med havregrynen och solroskärnorna. 
- Blanda i olivolja, sojasås och vitlökspulver. Ev. tacokrydda om du vill ha taco känsla. Rör om.
- Lägg allt i en ugnssäkerform och ställ in i ugnen i ca 20 min (175C).

Färsen får en god och lagom hetta om du blandar i vår tacokrydda. Färsen är något torrare än köpt färdig färs. Den passar gott tillsammans med en god sås, som till exempel cashewaioli.

Tillbaka till blogg