Vi bara älskar chokladbollar!
Hur bra känns det inte att äta godsaker som är sprängfyllda med bra ingredienser och som är fyllda med bra näring? Välj gärna ekologiskt - då slipper du onödiga kemikalier och tillsatser. Vi har inte specificerat vilken olja du ska använda i det här receptet då vi tycker att det beror lite på tycke och smak. Om du väljer kokosolja kommer de att addera sin smak till slutresultatet, tycker du istället att det är gott med en neutral olja kan rapsolja vara ett bra alternativ.
Ingredienser
2 dl havregryn
3 msk Olja
1 rågad msk Kakao
2 Krm Vaniljpulver
1 Krm Salt
7 stora färska Dadlar
1/2 dl Kokosflingor
1-3 tsk Vatten (smeten ska bli kladdig men inte blöt)
Kokosflingor att rulla bollarna i
Så här gör du:
1. Blanda samman alla ingredienser i en mixer till önskad konsistens.
2. Smeten ska bli kladdig men inte blöt - testa dig fram hur mycket vatten du vill ha - lite i taget. Vattnet kan bytas ut mot kaffe.
3. Skopa upp smeten med en tesked och krama samman fina bollar.
4. Avsluta med att rulla dem i kokosflingor.
Dig in! :)