• Mejla direkt till oss
  • Veganska pepparkakor - zero waste style

     

    Passa på och gör pepparkakor, här hittar du ett enkelt recept utan en massa engångsförpackningar!

    Ingredienser:
    - 1,5 dl 
    strösocker
    - 3/4 dl ljus sirap
    - 3/4 dl vatten
    - 100 gram vegetabiliskt mjölkfritt margarin, rumsvarmt
    - 0,5 msk bikarbonat

    - 2 msk pepparkakskrydda
    - ca 5 dl vetemjöl

    Så här gör du:
    Blanda socker, sirap och vatten i en kastrull. Låt det bli varmt. Lägg i smöret och låt det smälta. Rör ner pepparkakskryddorna. Ta kastrullen från plattan.

    Blanda bikarbonat med lite av mjölet i en bunke. Blanda med den smälta socker-blandningen. Arbeta sedan i resten av mjölet.

    Låt degen ligga kallt över natten i en burk med lock.

    När det är dags för att baka, sätter du ugnen på 175°C.

    Skär av en bit av degen och kavla ut degen tunt på mjölat bakbord (ca 1,5-2,5 mm tjocka). Stansa ut pepparkakorna med juliga pepparkaksformar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper eller smorda plåtar. Grädda kakorna mitt i ugnen 6-8 minuter eller tills de har fått färg och ser fina. Ta ut dem och låt svalna på galler. Se upp för pepparkakor bränns lätt vid.